Urban Invest continuă proiectul Plaza, la standardul de calitate care l-a consacrat, lucrând la ultimele 4 blocuri din totalul celor 21, dar și la faza de funcțiuni mixte, care include și cea mai înaltă clădire de la poalele Tâmpei.

Dezvoltatorul brașovean Urban Invest a demarat în primăvara lui 2019 lucrările de construcție a noului ansamblu rezidențial Urban Plaza, pe strada Carpaților.

Prin acest proiect, Urban Invest vrea să creeze la poalele Tâmpei, pe o suprafață de 10 hectare, un complex rezidențial potrivit pentru toate vârstele, care să ofere numeroase posibilități de petrecere a timpului liber, de la un centru welness integrat, la zone comerciale, de dinning, dar și un parc.

Proiectul a prins tot mai mult contur, astfel că de la un obiectiv măreț cum era perceput acum câțiva ani, în prezent a ajuns în topul celor mai frumoase cartiere ale Brașovului, construit la cele mai înalte standarde de calitate.

Se lucrează la ultimele 4 blocuri

„Referindu-ne la structura proiectului, acesta este împărțit în patru faze de execuție, primele două fiind reprezentate de zona rezidențială, care este într-un stadiu foarte avansat. Din cele 21 de blocuri, doar 4 mai sunt în construcție. Procesul de vânzare a fost și este unul continuu, cu variațiile aferente, și începe încă de la momentul autorizării fiecărui imobil în parte. Ne-am bucurat de succes, contrar perioadelor trăite, astfel că în prezent, din aproximativ 2.000 de apartamente finalizate și în construcție, mai sunt disponibile la vânzare doar aproximativ 300”, au precizat reprezentanții dezvoltatorului brașovean.

Lucrările la cea de-a treia fază sunt și ele într-un stadiu avansat, parcul fiind elementul central al acestei etape, amenajat pe o suprafață de 10.000 mp. Parcul a fost conceput de cel mai mare arhitect peisagist din Europa și unul dintre cei mai cunoscuți din lume, celebrul Gianfranco Paghera. Artistul italian este recunoscut și pentru proiectarea peisagistică a celei „de-a VIII-a minuni a lumii”, Palm Jumeirah, din Dubai. Această etapă de lucrări urmează să se continue cu finalizarea amenajării drumurilor de acces din și spre cartier.

„Comunitatea a fost și este foarte importantă pentru Urban Invest, astfel că proiectele noastre au fost întotdeauna centrate pe nevoile oamenilor, în a le crea un mediu în care calitatea vieții primează, unde totul este la îndemână. Așadar, suntem mândri ca să dăm Brașovului și, în primul rând, comunității noastre din Urban Plaza, cel mai mare și frumos parc rezidențial. Lucrările au fost finalizate și a fost totodată, predat Primăriei pentru administrare în baza unui acord”, au explicat reprezentanții Urban Invest.

De altfel, Urban Invest a pus accent și pe celelalte amenajări exterioare, dezvoltatorul colaborând cu cei mai buni specialiști în domeniul peisagisticii. De exemplu, plantele care înfrumusețează spațiile verzi din ansamblul rezidențial au fost aduse din pepiniere speciale din Italia

În plus, dezvoltatorul imobiliar ar urma să pună la dispoziția Primăriei și un spațiu dedicat educației copiilor. „În perioada următoare, principalul nostru obiectiv este să continuăm dezvoltarea Proiectului Urban Plaza menținând același standard de calitate care ne-a consacrat. Avansăm și suntem încântați că lucrările la zona rezidențială se apropie de final, urmând zona de funcțiuni mixte și servicii”, au menționat oficialii dezvoltatorului.

O diversitate a serviciilor oferite

În cadrul ultimei faze de lucrări urmează să fie ridicată și cea mai înaltă clădire de la poalele Tâmpei, cu o înălțime de 70 de metri. Investiția totală în cele trei clădiri care vor compune această etapă este de 120 de milioane de euro și le va oferi viitorilor locatari o diversitate a serviciilor, cu oportunități comerciale, hoteliere, dar și de relaxare, atât într-un parc, cât și într-un centru de fitness și SPA, precum și în atmosfera restaurantelor și cafenelelor. Hotelul va fi operat sub brandul Marriott, compania semnând în vara anului trecut franciza pentru operare, prima unitate de cazare din Brașov sub acest brand urmând să aibă 161 de camere.

Nu în ultimul rând, compania imobiliară vede un po­tenţial major în zona dezvoltării turistice a Braşovului, având în vedere că la Ghimbav urmează a fi deschis un aeroport, care ar putea conecta centrul ţării atât cu alte destinaţii locale, cât şi cu destinaţii din afara ţării.

Această etapă ar urma să fie definitivată estimativ în anul 2025.