Compania brașoveană Elmas SRL a marcat în luna iunie împlinirea a 20 de ani de parteneriat de succes cu producătorul german Linde Material Handling, parte a grupului Linde.

În urma semnării acordului de dealer autorizat Linde în anul 1996, compania Elmas a dezvoltat continuu linia de business stivuitoare Linde și a ajuns astăzi să ofere prin intermediul departamentelor de profesioniști din sectoarele de vânzări, închirieri și service, un pachet complet de produse și servicii premium, dedicate cerințelor din piață.

Cu ocazia evenimentului s-a inaugurat la Brașov și propria linie de upcycling stivuitoare, în urma unei investiții de 700.000 de euro, fiind create zece noi locuri de muncă.

Acum 20 de ani, un tânăr inginer de la Linde căuta o firmă cu care să colaboreze în România. Noi lucram în domeniul ascensoarelor, dar acea persoană a dorit să ne întâlnim pentru a-mi prezenta stivuitoarele Linde Material Handling. A încercat să mă convingă să devenim reprezentanții Linde în România, dar eu am fost circumspect. Totuși, peste noapte, am luat decizia de a lucra cu cei de la Linde Material Handling, chiar dacă în acel moment nu aveam mecanici care să facă servisarea stivuitoarelor”, a declarat Marton Geza, directorul general al companiei.

Elmas-03

La înființare eram practic trei oameni care lucram în acest proiect – doi electromecanci și eu, ca director de vânzări. Acum, după 20 de ani, echipa care se ocupă de Linde Material Handling a crescut de 20 de ori. În 1996, atunci când am încheiat acest parteneriat, stivuitoarele Linde erau un produs premium, iar nouă ne era destul de greu să le vindem, deoarece majoritatea firmelor erau mici și mijlocii, iar multinaționalele încă nu pătrunseseră în România”, a spus la rândul său Marton Geza Jr., directorul executiv al companiei Elmas Brașov.

Reprezentanții Linde, prezenți la Brașov, au anunțat că anul trecut firma brașoveană a fost liderul dealerilor Linde din întreaga lume.

Conceptul inovativ de upcycling stivuitoare este introdus în premieră în piața industrială din România, și are la bază reintroducerea în circuitul economic în urma recondiționării, reciclării, testării și verificărilor tehnice efectuate a echipamentelor considerate deșeu, fapt ce  conduce la obținerea unui produs la fel de fiabil și performant cu unul nou. Acest proces de upcycling conduce la o economie de resurse și materii prime având un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Prin deschiderea noii linii de upcycling stivuitoare, Elmas își lărgește gama de produse din domeniul instalațiilor de ridicat, oferind accesul la echipamente și servicii de calitate.

Compania Elmas operează patru linii de business (stivuitoare, macarale industriale/structuri metalice, ascensoare/sisteme de parcare și utilaje forestiere), a încheiat anul trecut cu afaceri de 23 de milioane de euro și are 320 de angajați. Firma a fost înființată în 1990, având capital 100% românesc.

Activitatea principală a companiei este fabricarea echipamentelor de ridicat și manipulat.

Sediul central al societății este în Brașov, spațiile de producție, depozitare, reparaţii, laboratorul și sediul administrativ întinzându-se pe o suprafață de 70.000 de metri pătrați.

O gamă importantă din produsele comercializate sunt disponibile și online în platforma proprie de ecommerce – 1234.ro.

Elmas-04