Perioada în care ne aflăm a generat multe situații neprevăzute pentru angajatori care s-au văzut nevoiți, în cele din urmă, să renunțe la o serie de angajați sau chiar să își închidă business-urile. Brașovul a pierdut 1.900 de locuri de muncă în ultimii doi ani. Nu e mult pentru actuala situație, dar nu e nici puțin.

Criza sanitară a generat însă costuri mult mai mari și scumpiri ale produselor. Faptul că majoritatea companiilor de material de construcții se aprovizionau de pe piața chineză, dar și greutatea de a aduce aceste produse în Europa, a dus la o creștere a prețurilor locuințelor, pentru că dezvoltatorii au costuri mai mari, iar cererea este în continuare mare. 

Alimentele s-au scumpit, dar este un trend european de majorare a prețurilor pe acet segment. Energia s-a scumpit chiar de câteva ori, în condițiile în care nu s-au schimbat multe lucruri pe acest segment – adică prețurile de producție sau rămas aceleași. 

În acest timp, antreprenorii din domeniul ospitalității au în continuare de suferit din cauza poporului român atotcunoscător, care consideră că vaccinurile nu sunt bune, nu sunt suficient testate și că, în general, leacurile băbești sunt mai bune decât știința. Suntem atât de înapoiați ca popor și atât de rezistenți la schimbare încât vom ajunge din urmă Vestul Europei în 128 de ani și câteva luni. După ce generațiile astea impregnate de comunism, pesedism și naționalism vor dispărea de zeci de ani.

Atât timp cât vom avea cozi la moaște, cozi la automatele de reciclare, pentru ca mai apoi să facem trafic cu bilete RATBV, nu suntem pe calea cea bună.  De altfel istoria noastră este presărată de bărbați vajnici care au ales să lupte cu cotropitorii otrăvind fântânile și fugind în munți. Practic, avem și o moștenire care ne îndeamnă să fugim de pericol, să ne ascundem de el, dar să îl criticăm la nesfârșit și să căutăm tot felul de conspirații ba cu privire la apariția acestuia, ba cu privire la scopurile dramelor, care își propun extincția poporului român. 

Ne dorim o țară ca afară, dar dacă vine cineva să ne arate cum este sistemul în Vestul pe care îl invidiem, le explicăm că la noi nu merge așa, că noi știm mai bine, că noi avem sisteme inventate de daci care încă funcționează.

Scapă cine poate!