Trăim o perioadă care ne afectează în totalitate. Ne afectează economic, ne afectează fizic, ne afectează psihic! Psihoza COVID și lupta continua dusă de autorități pentru vaccinarea populației, pentru că doar așa scade presiunea de pe spitale și de pe medicii epuizați, ne consumă toate resursele psihice.

Se pare că nu doar noi, cetățenii de rând, suntem afectați, dar și politicienii au probleme mari. Mai bine de o lună de zile conflictele din PNL au aruncat țara într-o criză politică fără precedent care a lăsat țara la mâna unor circari fără sens, gen Șoșoacă sau Simion. Asta în timp ce Cîțu, în ultimele sale zile de mandate, ne arăta ce frumos a crescut economia, asta deși toate prețurile au crescut în ultimul an ca Prâslea cel Voinic, iar numărul celor care au fost împinși la limita sărăciei a crescut exponențial.

Trăim în două Românii, iar cele două tabere par să nu se fi cunoscut vreodată. Una a vaccinaților și a prudenței sanitare, una a celor care au coșmaruri cu Bill Gates care le bagă cipuri pe sub piele ca să îi transforme în mașini vorbitoare. Una a celor care merg zi de zi la cumpărături și observă că o pâine s-a scumpit anul acesta cu 25%, de exemplu, și una a celor de teapa lui Cîțu, care, dacă nu mănâncă pâine nu are cum sî vadă acest lucru.

Nici nu e de mirare că liberalii decontează din greu prostiile enunțate de fostul premier, ajuns între timp lider al PNL, care lasă impresia că singurul său scop este să distrugă partidul din interior și aruncarea sa în brațele PSD-ului care, prin populisme ieftine, acumulează puncte politice în ciuda faptului că este condus de niște analfabeți fără ștaif.

Suntem o țară a mâinilor întinse care nici măcar să spună o poveste nu mai știu. O țară în care cei care nu produc sunt mai bine văzuți decât cei care au un rezultat finit al muncii lor, o țară în care politicienii baletează în funcție de interesele de moment, fără a avea o viziune largă a deciziilor lor. 

Și este frustrant că la mai bine de 30 de ani în care niște oameni au murit să fin liberi suntem prinși tot după zăbrelele unei pușcării conduse de păturile doi și trei ale Partidului Comunist. Doar că ei acum se numesc social-democrați sau liberali!