„Nu este om împlinit acela care nu a făcut o casă, nu a plantat un pom…”. În cazul în care omul a făcut mai multe case, el se numește dezvoltator imobiliar.

Această meserie veche de sute de ani a evoluat, în mod firesc, odată cu societatea. Revoluția digitală a ultimului deceniu permite interacțiunea permanentă, comparația instantanee, feed-back-ul imediat! Astăzi așteptările noastre sunt altele, nu mai dorim un apartament sau o casă. Nevoia de a se adăposti s-a „sofisticat” într-un mod evident, deschizând uși frumoase ale ființei umane. Dorim un cămin, un loc al nostru, plin de viață, de experiențe, strâns legat cu comunitatea. Nu mai cumpărăm pe plan metri pătrați, beton rezistent, eficiență termică. Cumpărăm un nou stil de viață, un mod în care să ne petrecem timpul și să ne creștem copiii, împreună cu prietenii. Această evoluție l-a transformat pe „dezvoltator” în urbanist pasionat, integrator de nevoi, conector între vechi și nou. L-a obligat să se transforme din generator de metri pătrați în generator de fericire urbană! El nu mai construiește „cartiere”, ci construiește comunități ce fac parte din marea comunitate a urbei.
Ce îmi place la această meserie este caracterul unic al fiecărui proiect! Fiecare dezvoltare imobiliară are amprenta ei, ca o sumă de asperități legate de locul geografic, oportunitatea momentului și experiența oamenilor întâlniți. Fiecare proiect are istoria și vibrația lui! Nu îl poți reproduce, te poți doar inspira!
Legenda lui Manole și a soției sale, Ana, adaptată 2.0, este un adevăr frumos! Fiecare om care participă la construirea comunității de azi și de mâine zideste cu generozitate în betonul turnat o parte din el! O face în mod voluntar, din pasiune, pentru trăinicia construcției, conform legendei! Atunci când îți pasă, meseria devine vocație!
Un dezvoltator este un om! Un om împlinit atunci când a construit o casă, a plantat un pom, iar, la sfârșit, vede copiii alergând în cartier. Imobiliarele nu sunt despre bani, ci despre oameni și bucuriile lor din fiecare zi!