O parte dintre acestea vor fi închiriate companiilor brașovene pentru atragerea muncitorilor din alte zone ale țării.

Printr-un parteneriat româno-elvețian, dezvoltatorul brașovean Mez & Vas Imob a demarat lucrările de construcție a proiectului reidențial Kron Towers care va fi compus, pentru început din patru blocuri de opt etaje care va cuprinde 150 de apartamente.

Finanțarea este asigurată de compania elvețiană Dalinga, o companie care deșine proiecte industriale în Rusia și turistice în Austria. Proiectul va fi amplasat în cartierul Noua, iar primele două blocuri ar urma să fie finalizate la finele lui 2018. La sfârșitul lui 2019 vor fi date în folosință celelalte două blocuri ale proiectului.

Proiectul înglobează 150 apartamente, boxe si locuri de parcare. Din cei 10.000 mp pătrati aferenți proiectului, dezvoltatorul a alocat peste 3000 mp de spații verzi, amplasamentul fiind situat într-o zonă cu o infrastructură modernă și un acces rapid către toate punctele de interes ale orașului.

Prin poziția de excepție, având în imediata apropiere zona de agrement a lacului din Noua, grădina zoo și Aventura Park, complexul reușește să se adreseze tuturor categoriilor de vârstă, dar și investitorilor în egală măsură. Dezvoltatorul oferă posibilitatea achiziției prin programul Prima Casă sau prin credit ipotecar.

Deși lucrările sunt în stadiul incipient, proiectul se bucură de încrederea cumpăratorilor, procentul de 50% apartamente ante-contractate din primele două cladiri, demonstrând acest lucru. Acestea au fost deja cumpărate de finanțator, companai Dalinga, aceasta urmând să demareze discuții cu marile companii industriale din Brașov pentru a le oferi acestora spre închiriere, astfel încât acestea să își poată atrage personal din alte zone ale țării.

Holdingul elvețian Dalinga, un dezvoltator și investitor cu proiecte în Europa Centrală și de Est, a intrat pe piață pentru a crea proiecte de valoare. „Cred că România are mult de oferit și în mod special Brașovul. Aici este un loc în care calitatea vieții este superioară chiar și țărilor din Vestul Europei, luând în considerare natura. Este un sentiment unic să poți admira din livingul tau munții Piatra Mare sau Postăvarul și să-ți poți savura cafeaua de pe terasa balconului tău, respirând cel mai curat aer din România”, spune reprezentantul companiei, Gabriel Gantner. Dalinga se va implica pe viitor și în alte proiecte rezidențiale sau industriale.

Kron Towers este al doilea proiect în care partenerul elvețian a investit în România, acesta având încredere în piața locală și vizând alături de Mez & Vas Imob o dezvoltare pe termen lung.