Ioana Zbarcea este specialist în aplicarea machiajelor semipermanente. Este una dintre pionierele machiajului semipermanent din România.

„Acum aproximativ zece ani, afacerea familiei mele se închidea printr-un faliment. Și atunci am luat viața de la zero. Am decis să mă înscriu la cea mai renumită școală de machiaj semipermanent din Italia – „Sfumature” din Bologna. Era ceva nou în România, intuiam potențialul acestei proceduri, îmi doream pentru mine un astfel de machiaj și toate acestea au condus la ceea ce sunt azi”, povestește Ioana.

În prima lună a avut o singură clientă. Nefiind cunoscută procedura, brașovencele nu își doreau acest lucru. „Am știut că va fi așa la început, atunci când vii pe piață cu ceva nou, trec ani până când publicul devine familiar cu ceea ce oferi. În prezent agenda mea este atât de plină încât pot doar să mă bucur. Cred că omul sfințește locul și este important să te simți confortabil în prezența persoanei pe mâinile căreia te vei încredința”, explică Ioana modul în care a evoluat în ultimii ani.

„Există, dar nu se vede”

Machiajul semipermanent este un „machiaj” cu care femeile se pot trezi dimineață, odată efectuat. El nu se șterge cu demachiant si rămâne o perioadă determinată pe față. Acest aspect obligă asupra rezultatului, care se dorește a fi foarte natural și fin.

Clientele care apelează la aceste gen de procedură sunt femei fine, care nu vor a fi evidențiate prin „desene” pe față, ci prin retușuri fine asupra trăsăturilor, care „așa cum spun eu adesea, există, dar nu se vede”.  Acest „există, dar nu se vede” este, în final, un suport prin care chipul apare armonizat, valorizat la potențialul maxim. Nu oricine își dorește un astfel de machiaj. „Persoanele care apelează la acest gen de procedură sunt femei cu un grad de cultură și inteligență aparte, care activează în domenii în care seriozitatea și prezența fizică implică decență. Tocmai de aceea nu își doresc tatuajul clasic pe față”.

Două ședințe, în interval de o lună

Machiajul semipermanent este o procedură care se realizează în doua ședințe, la distanță de o lună. Prima ședință durează în jur de o oră și jumătate, a doua aproximativ o oră. Se recomanda o ședință anuală de retuș, pentru împrospătarea culorii și eventual schimbarea formei. Informațiile tehnice legate de procedură sunt aflate în prealabil de către clientă printr-o consultație sau direct de pe site-ul personal – ioanazbarcea.ro. „Este imperios necesar a se conștientiza faptul că a avea un machiaj pe față care nu se șterge cu lapte demachiant implică o mare responsabilitate. Atunci când clienta alege o procedură, sunt importante toate aspectele ce o compun, de la calitatea pigmenților la igienă și, cel mai important, pregătirea profesională, experiența și recomandările celui care va efectua lucrarea”, explică Ioana.

A învățat meserie de la un bărbat

În ciuda faptului că domeniul „beauty” este plin de personal feminin, Ioana spune că și bărbații ar face față cu brio.  „Exista bărbați extraordinar de talentați în domeniu. Profesorul meu din Italia este un bărbat genial, cu o carieră de 20 de ani în domeniu. În acest moment, cea mai renumită academie din lume în domeniul pigmentării are la conducere un bărbat și mai genial, care a reușit să revoluționeze această latură cu un succes fulminant”.