Sorin Dencescu, proprietrarul Kron Tour, a ajuns în zona Brașovului în 1984, după ce a terminat Academia de Studii Economice la București, Facultatatea Comerț, secția Economia Serviciilor de Alimentație Publică și Turism.

La vremea aceea, era singura facultate de turism din țară și erau doar 90 de locuri, iar concurența era una acerbă”, povestește Dencescu. „Am intrat al doilea și am terminat al treilea. Chiar îmi plăcea facultatea asta și mi-am dorit să lucrez în acest domeniu”, mai spune omul de afaceri. La terminarea facultății, a fost repartizat la Râșnov, motiv pentru care s-a mutat în zona Brașovului.

Imediat după revoluție, Sorin Dencescu a înființat agenția Kron-Tour. Un an a funcționat ca microîntreprindere, după care s-a transformat în societate comercială. Acum, după mai bine de 25 de ani de funcționare, Kron-Tour a ajuns la afaceri de 5 – 5,3 milioane de euro, principalii clienți fiind cei de corporate, care aduc 65-70% din veniturile companiei, fiind liderul de piață în domeniu la Brașov.

Membru al Lufthansa City Center International

În 2002, compania brașoveană a devenit membru al celui mai mare lanț de agenții de turism din lume în sistem franciză – Lufthansa City Center International – care are peste 630 de agenții în 84 de țări. De asemenea, compania din brașov a devenit în 2008, partener de travel al Casei Regale. Compania vinde anual peste 10.000 de bilete de avion.

Următorul pas – un hotel

Sorin Dencescu se gândește că în viitor i-ar plăcea să administreze un hotel. Între timp, însă, a devenit exemplu pentru fiul său, care are un masterat în turism și unul în hotelărie la una dintre cele mai prestigioase academii de profil din lume – E.H.L.(Ecole Hoteliere de Lausanne). De asemenea, mai multe rude ale sale au început să lucreze în domeniul turismului, beneficiind de sfaturile omului de afaceri brașovean.

De asemenea, de câțiva ani, compania s-a extins în domeniul organizării de evenimente. „Asta este o întoarcere la dragostea dintâi, pentru că avem evenimente care generează sute de nopți de cazare. Crezul meu, exprimat încă de acum câțiva ani, este că șansa mare în turism pentru Brașov este turismul de evenimente”, susține
Dencescu.