Datorită diversității noilor materiale, adesea avem tendința de a uita de cele mai pure și vechi materiale folosite pentru amenajarea caselor, cum ar fi piatra naturală. Extrasă din cele mai variate cariere ale lumii, piatra naturală aduce în căminele noastre energia și căldura pământului.

De ce piatră naturală pentru amenajări de interior?

Piatra naturală este provocatoare în prelucrare, însă durabilă, rezistentă și de neegalat în frumusețe. Prin prelucrare – șlefuire, mătuire, tăiere, montare pe venaturi – ea se transformă într-un produs finit spectaculos. Valoarea pietrei naturale este puternic influențată de calitatea prelucrării acesteia. Introducând piatra naturală în amenajarea spațiilor de interior, puteți crește valoarea de investiție a acestora in mod semnificativ.

Piatra naturală folosită pentru a realiza placări verticale, pe pereți la interior, oferă un puternic impact vizual și reprezintă un element de design ce nu se va demoda în timp. Materialele ce pot fi recomandate sunt: granit, marmură, travertin, piatra sinterizata.

Avantaje pardoseli și placări verticale:

Forța și expresivitatea pietrei sunt foarte bine puse în valoare în cazul pereților placati cu piatră naturală. Prin designul lor atrăgător și original, placările din piatră naturală oferă eleganță spațiilor.

Avantajul acestui tip de produs este că poate fi foarte ușor adaptat oricărui stil ales pentru amenajarea de interior. În același timp poate fi și combinat cu alte tipuri de materiale: lemn, metal sau sticlă, în funcție de preferințele dumneavoastră.

Pardoselile din piatră naturală aduc un aer de confort și noblețe spațiilor de interior. Avantajul pardoselilor din piatră este că pot fi asortate foarte ușor din punct de vedere estetic, dar și al texturii, cu celelalte elemente ale încăperii. La Agricin, maeștri pietrari realizează placările în formele dorite și ajung până la crearea spectaculoaselor pardoseli 3D din piatră naturală.

Atât pentru placări verticale cât și pentru pardoseli recomandăm sistemul Open Book. Fie că sunt montate plăci mici sau plăci mari, acest sistem pune în evidență continuitatea venaturilor rocii aducând în spațiile de interior un aspect unic si 100%natural. Ceea ce natura a reușit să construiască în milioane de ani poate fi o piesă de rezistență pentru casele dumneavoastră.

DSC_7192

Open Book realizat din granit Patagonia, lucios și retroiluminat

Recomandare Agricin:

Indiferent de stilul în care este decorată casa sau încăperea, produsele finite din piatră naturală și sintetizată pe care le realizăm de peste un sfert de secol la Agricin, se personalizează 100% pentru fiecare proiect în parte. Multitudinea de materiale disponibile în showroomul nostru vă va determina să alegeți integrarea în spațiile dumneavoastră a cât mai multor proiecte desăvârșite realizate de maieștrii noștri pietrari cu experiență și mare atenție la detalii.

Și pentru că vara ne facem șemineu și iarna piscină, vă recomandăm un concept inovator Agricin pentru living care va răspunde tuturor cerințelor dumneavoastră, placare verticală și pardoseală din piatră naturală.

 UntitledO idee de placare vericală a peretelui cu decupaj șemineu realizată din granit Capolavoro, finisaj lether și pardoseală din același tip de piatră naturală, finisaj lucios.

 

Alte sugestii de placări:

 Placările din piatră naturală sunt produse ideale pentru decorarea clădirilor de birouri, a recepțiilor sau pentru săli de evenimente.

DSC_7053Perete realizat din marmură, Crema Cielo, finisaj lether     

 

 

Agricin eveniment noiembrie2019_3975Placare perete cu granit, Louise Blue, finisaj lucios.

DSC_7426Perete vertical cascadă realizat din marmura Irish Green, finisaj mat și pardoseală din același material, finisaj lether.

 

 

 

 

Harta Lumii din piatră naturală:

DSC_7453

Este un proiect office decor style unic propus de Agricin. Un produs inovator, remarcabil prin atenția oferită detaliilor de către specialiști în piatră cu experiență de peste 25 de ani. Măiestria este vizibilă în tăierea fiecărei bucăți de piatră în formele reale de pe harta lumii.

Iar folosirea alternată a diferitelor tipuri și culori de piatră naturală creează o imagine deosebit de atractivă a produsului.