Compania germană Premium Aerotec, cel mai mare producător și dezvoltator de componente şi structuri aeronautice pentru avioane civile și militare, a investit în cei șase ani de prezență la Brașov peste 60 de milioane de euro.

„Din punct de vedere al industriei, Brașovul se află in momentul de față în plină dezvoltare. Compania noastră se deosebește față de alte companii datorită domeniului de activitate specific. Mai mult de atât, ne aflăm într-un oraș cu tradiție în domeniul aeronautic. Astfel dorim să contribuim la istoria aceasta, dezvoltând fabrica de la Brașov cel puțin pentru următorii 10 ani. Până în momentul de față am investit 60 de milioane de euro, dar ținând cont de continua creștere a orelor de producție, precum și a volumului de muncă, ne dorim să ne dezvoltam cât mai mult. Un proiect la care vom lucra în următorii doi ani – Rate Increase – vizează creșterea numărului de comenzi la cererea clientului. Pentru a putea pune la dispoziția clientului avioanele solicitate, este necesar ca toate punctele de montaj Airbus să crească rata de producție cu circa 50%, implicit și fabrica din Brașov urmțnd să facă acest lucru”, explică reprezentanții companiei.

Anul trecut, compania germană a avut afaceri de 55 de milioane de euro, în creștere cu 18% față de anul anterior. Pentru anul acesta, se speră la o creștere cu 15% a afacerilor, trecând astfel de 62 de milioane de euro.

„Începând cu anul 2010, atât producția, cât și numărul de personal a crescut considerabil. Acum 6 ani, la Brașov, când s-a dezvoltat primul proiect de tip “Green Field”, compania număra aproximativ 160 de angajați. În momentul de față, numărul acestora se apropie de 800, însă în viitorul apropiat compania își propune să creeze suplimentar peste 500 de locuri de muncă, deschizând astfel noi oportunități profesionale competitive”.

Își motivează angajații cu școlarizări externe

„Pregătirea angajaților este foarte importantă pentru noi, oamenii fiind cea mai importantă resursă în compania noastră. Domeniul de activitate nu ne permite să acceptăm erori în defășurarea acestuia, motiv pentru care investim în dezvoltarea profesională și motivarea angajaților noștri. Pe lângă școlarizările externe, școlarizările la postul de lucru în celalalte patru fabrici ale grupului din Germania, personalul nostru participă la diverse cursuri interne și workshop-uri. În plus, teambuilding-urile reprezintă cea mai bună modalitate de a menține spiritul de echipă”, explică reprezentanții companiei.

Premium Aerotec GmbH este o companie europeană constructoare de echipament aeronautic. Compania a fost creată în anul 2009, este deținută 100% de Grupul Airbus și deține fabrici la Varel, Nordenham și Augsburg, în Germania.

Filiala română, Premium Aerotec SRL, deține o fabrică în Ghimbav, județul Brașov.. Activitatea de bază o constituie dezvoltarea și producția de structuri compozite din metal și fibre de carbon pentru industria aerospațială, precum și a dispozitivelor și sistemelor de fabricație aferente.