Germanii de la Quin se așteaptă ca anul acesta să atingă o cifră de afaceri de aproximativ 90 de milioane de euro. „Ne așteptăm ca toți indicatorii să aibă un trend ascendent în următorii ani. Asta și datorită noilor proiecte care urmează să intre în serie anul acesta. Previzionăm că anul 2017 va fi anul de creștere puternică, cu o cifră de afaceri de 130 milioane de euro.
Dacă în 2016 au intrat în producția de serie două noi proiecte pentru Daimler și BMW, în anul 2017 vor intra în serie un număr de șapte noi proiecte, pentru Daimler, BMW, Volkswagen, Audi și Opel”.

Compania Quin, care produc la Brașov componente pentru schimbătoare de viteze, volane şi borduri, a investit până acum aproximativ 87 de milioane de euro, iar pentru anul viitor se dorește construirea unei noi hale de producție de aproximativ 7.000 de metri pătrați, cu o investiție totală – clădiri, echipamente și tehnologii – de circa 10 milioane de euro.

Fabrica de la Brașov a ajuns la un număr de 1.391 de angajați la finele lunii iunie, dar conducerea societății își dorește o creștere treptată a numprului de angajați până la 2.000 de persoane în 2018 și 2.100 în 2019.

Studii de satisfacție a angajaților

„Se investește din ce în ce mai mult în pregătirea angajaților și dezvoltarea forței de muncă, în vederea creșterii atât a productivității, cât și a gradului de satisfacție al angajaților. În primul semestru am colaborat cu parteneri pentru elaborarea unor studii de satisfacție a salariaților și a unui studiu extensiv care a analizat productivitatea muncii și a identificat soluții de îmbunătățire, determinând în mod clar și cerințele de calificare viitoare ale personalului”, spun reprezentanții companiei.
„Piața actuală a forței de muncă necesită diversificarea modalităților de recrutare și campanii speciale, precum și stabilirea unor noi modalități de motivare și reținere a angajaților existenți. Pentru a ne face mai cunoscuți și pentru a prezenta oportunitățile oferite de compania noastră, colaborăm cu diverse facultăți și licee din Brașov, pentru stagii de practică, dar și pentru diverse alte proiecte. Avem în derulare un stagiu de practică cu studenții, urmând să derulăm în scurt timp încă un stagiu de practică și cu elevii de liceu. Totodată, colaborăm și cu Camera de Comerț și Industrie Brașov, pentru proiectul “Educație cu Profit în Viitor”, care are în vedere implementarea cluburilor de antreprenoriat și orientare vocaționala în cadrul școlilor și liceelor din județul Brașov”.

Quin a intrat în România în 2003

Concernul Quin GmbH a luat naștere în 2003 prin fuziunea companiilor „Rössler & Weissenberger” (fondată în 1893) și „Grossmann GmbH” (fondată în 1979). În același an, în luna septembrie, Quin intra în România, funcționând într-un spațiu închiriat în orașul Brașov. Avea deja comenzi pentru volanele de lemn și piele și pentru interiorul de lemn pentru modelul Mercedes G Class. În 2004, compania dădea deja de lucru pentru 280 de brașoveni.

În condițiile în care comenzile erau deja în creștere, clienții fiind mulțumiți de calitatea obținută la Brașov, Quin a cumpărat o suprafață de teren de 32.400 de metri pătrați în Ghimbav unde a dezvoltat o fabrică în care avea să se mute în 2008. În timp au mai fost cumpărate alte 5,6 hectare de teren, acum suprafața deținută de germani fiind de aproape nouă hectare pe care compania intenționează să se dezvolte în perioada următoare.

Sediul central din Germania al concernului se întinde pe 7.500 de metri pătrați și are 180 de angajați. Este singura locație a concernului unde nu se face producție, ci doar cercetare-dezvoltare, activități administrative, de vânzări și relații cu clienții. Quin Polonia are 300 de angajați, iar Quin China 158 de angajați. În schimb, anul acesta va fi inaugurată o fabrică în Mexic, iar numărul angajaților ar putea fi unul comparativ cu cel de la Ghimbav, având în vedere că suprafața deținută de germani în statul din America de Nord este de 55.000 de metri pătrați.