Vom încerca să punem față în față mediul de afaceri cu administrația publică și centrală, astfel încât ambele părți să își cunoască necesitățile, să găsească soluții împreună și să trecem la o nouă etapă a modului în care trăim.

Brașovul are nevoie de o dezvoltare rapidă pentru a recupera din distanța care ne separă de zonele civilizate ale Europei. Datele INS ne arată că Brașovul este oricum mai dezvoltat decât multe din regiunile României, iar acum standardul ar trebui oarecum ridicat. Nu ar mai trebui să ne batem cu Vaslui, Botoșani sau Teleorman, ci cu Lublin, cu Plzen sau, de ce nu, cu Budapesta! Doar că pentru a ajunge să ne dezvoltăm într-un anumit ritm, trebuie să ținem cont și de deciziile Bucureștiului, cel puțin din punct de vedere legislativ.

Prin „Forward” vom încerca să punem față în față mediul de afaceri cu administrația publică și centrală, astfel încât ambele părți să își cunoască necesitățile, să găsească soluții împreună și să trecem la o nouă etapă a modului în care trăim.

În urmă cu un an, un manager al unei mari companii, cu peste 10.000 de angajați în România, mi se plângea că nu reușește să găsească forță de muncă bine pregătită în România, că oricât ar încerca să facă lobby pe la primarii din comunele din jurul Brașovului, tot nu găsește oameni dornici să lucreze.

În același timp, alte companii începuseră să împartă fluturași care aveau pe verso un model de CV astfel încât orice om dornic să se angajeze să poată să îl completeze și să îl ofere agenților de recrutare.

Prin „Forward” vom canaliza mediul de afaceri, doleanțele sale și le vom prezenta într-o manieră jurnalistică celor care pot răspunde și oferi soluțiile pentru problemele care apar într-o economie care încă are nevoie de susținere și lobby printre politicieni, cei care nu înțeleg că vremea unor afaceri centrate pe un singur om a trecut, că vremea înțelegerilor de budoar s-a încheiat și că este nevoie de mai mult, de mult mai mult din partea lor pentru ca această zonă să se dezvolte.

Este nevoie de educație, este nevoie de cultură, este nevoie de business-uri win-win, este nevoie de modele de succes care să poată fi replicate (nu neapărat de dincolo, ci chiar de aici, din Brașov), este nevoie de proiecte sociale susținute de companii, este nevoie de un mediu corect pentru a putea evolua. Iar aici vom încerca să ne impunem – să atragem atenția asupra lucrurilor care nu merg corect în comunitatea noastră, oferind apoi și posibile soluții.

Vom reuși, pentru că suntem oameni care lucrăm în mediu, care simțim comunitatea și nevoile sale, pentru că știm că și voi sunteți cei care ați refuzat să emigrați sperând că, în ciuda psihologiei poporului român, mai devreme sau mai târziu vom reuși să urnim roțile unei economii, care până acum a fost lovită de patima îmbogățirii rapide.