Producătorul de amortizoare cu gaz Stabilus România, filiala locală a grupului german Stabilus, a încheiat anul trecut cu afaceri de 104 milioane de euro, în creștere cu peste 50% față de anul anterior. În plus, în prima jumătate a acestui an, afacerile companiei brașovene au urcat cu 44% după ce a pus în funcțiune două noi hale de producție.

Nemții au investit până acum peste 35 de milioane de euro la Brașov, dar nu se vor opri aici. „Vom avea un proiect de relocare amortizoare cu gaz care va presupune un număr de 130 angajati şi implicit o creştere a cifrei de afaceri”, spun reprezentanții companiei.

Compania a ajuns la 1.100 de angajați, 244 de persoane fiind angajate în primele șase luni ale acestui an. Potrivit dlui Cristian Popescu, directorul companiei, numărul angajaților va urca în următorii trei – patru ani până la aproximativ 1.300 de persoane. Compania recrutează activ personal pentru producţie (Operatori CNC, Operatori Maşini-Unelte, Tehnicieni Maşini Utilaje, Vopsitori), logistică (Stivuitorişti, Manipulanţi Mărfuri, Disponent Logistică), ingineri (Ingineri Producţie, Ingineri de Proces, Ingineri Mentenanţă, Ingineri Proiectanţi), precum și specialişti (IT System Administrator, Specialist Financiar, Specialist Controlling, Specialist Îmbunătăţire Continuă).

„Stabilus este o companie cu o tradiţie îndelungată şi angajaţi loiali. Mulţi colegi se simt foarte ataşaţi de firmă şi apreciază caracterul ei familiar. Diversitatea sarcinilor oferite şi şansa de dezvoltare a personalului fac din Stabilus o companie atrăgătoare. Succesul nostru se datorează, în primul rând, nivelului ridicat de calificare şi motivare a angajaţilor noştri. De aceea, punem mare accent pe dezvoltarea continuă a personalului, grija pentru om şi responsabilitatea socială”, spune dl Popescu. „Bonusurile se acordă pe baza performanţelor, dar bonusăm şi ideile de îmbunătăţire şi Programul intern de recomandări. Efectuăm periodic studii salariale “benchmark”, pe care le analizăm şi le adaptăm în funcţie de categoriile identificate „risc” / creşteri de performanţă / productivitate şi, de asemenea, ţinem cont şi de inflaţie”, explică dl Popescu modul în care își păstrează angajații.

Activitatea companiei Stabilus România este structurată în trei divizii: Swivelchair (producţia de amortizoare pentru scaunele de birou), Gas Springs (amortizoare cu gaz) şi respectiv Powerise (actuatoare – dispo­zitive electromecanice pentru deschiderea şi închiderea portbagajelor autoturismelor), pentru autoturisme premium.