Rețeta de succes pentru un cartier care să ofere calitatea și confortul locuințelor de care avem cu toții nevoie pentru a fi cu adevărat acasă.

Pe măsură ce oraşele devin tot mai neîncăpătoare, se construiește mai rapid şi mai îndrăzneţ ca oricând, tendinţă ce oferă un nou înţeles stilului de viaţă pe vertical. Dacă în metropole ca New York sau Londra clădirile de sute de metri înălţime au devenit simbolul progresului şi bunăstării, românii au o cu totul altă percepţie asupra acestui mod de viaţă. O percepție pe care Urban Invest vrea să o schimbe prin dezvoltarea unui proiect imobiliar care impune noi standarde de calitate a vieții în Brașov.

Fiecare metru pătrat este cu adevărat util

Urban Invest a intrat pe piața imobiliară în anul 2007, construind mai multe proiecte rezidențiale tip vilă. Povestea a continuat și a ajuns astăzi la șapte proiecte majore, cu un total de 1.400 de apartamente, 300 dintre acestea urmând să fie predate chiar în acest an. „Urban Residence nu este rezultatul unui simplu proiect conturat de către arhitect. Pe parcursul dezvoltării de noi proiecte, tocmai pentru a îmbunătăți produsul final, am venit cu lucruri noi, sugerate atât de clienți, cât și de echipa noastră. Vrem să îi oferim clientului locuința perfectă, asigurându-i confortul de care are nevoie atunci când vine acasă, pentru a se simți bine și pentru a se relaxa. Pornind de la gândirea spațiului, a arhitecturii, confortul e dat și de dimensiunea apartamentului, dar și de compartimentare, astfel ca fiecare metru pătrat să fie util în adevăratul sens al cuvântului”, ne-a mărturisit Ionuț Angheluș, director general Urban Invest.

Acces facil

Urban Invest știe cât este de important designul produsului pe care îl oferă, atât la interior, dar și la exterior. Astfel, amplasarea cartierului Urban Residence nu este deloc întâmplătoare, ci atent gândită, iar directorul general, Ionuț Angheluș, ne-a mărturisit că, deși ar fi putut achiziționa un teren mult mai mare, la același preț, într-o zonă mărginașă a Brașovului, a ales acest teren pentru confortul pe care îl asigura încă de la intrarea în cartier, accesul făcându-se facil, direct de pe strada principală, 13 Decembrie.

În ceea ce privește amenajarea interioară a noilor locuințe, principala provocare a fost compartimentarea cât mai optimă a spațiilor existente într-un apartament, pentru ca acestea să fie cât mai generoase și cu suficiente locuri de depozitare atent gândite. În plus, cei care își achiziționează un apartament în cartierul Urban Residence au oportunitatea de a avea și spații de depozitare la subsol sau boxe pe etajele clădirilor. Mai mult decât atât, urmând noile tendințe în domeniu, o mare parte dintre apartamentele din acest cartier sunt prevăzute cu dormitor matrimonial, destinat intimității și armoniei în cuplu, cu baie proprie, dar și dressing.

Pentru un plus de confort, camerele fiecărui apartament marca Urban Invest sunt prevăzute cu suprafețe vitrate mari pentru a căror tâmplărie s-a ales ca si culoare albul. Pare o decizie banală, dar in realitate nu este deloc așa. „Am ales albul ca și culoare pentru tâmplăria cu profile Salamander, deoarece Complexul Urban Residence este amplasat în cea mai însorită zonă a Brașovului, iar într-o astfel de zonă tâmplăriile de culoare închisă ar fi putut suporta deformații, reducând  astfel durabilitatea acestora în timp” ne-a declarat Ionuț.

Confortul exterior

În ceea ce privește confortul exterior, proiectul Urban Residence prevede ca fiecare apartament sa aibă unu sau chiar două locuri de parcare, terane sau subterane. Mai mult decât atât, Urban Invest a prevăzut și locuri de parcare special destinate musafirilor. Iar pentru ca locatarii să aibă parte și de un loc pentru petrecerea timpului liber, în zona centrală a cartierului va fi amenajat un parc suspendat, o oază de relaxare, un element de noutate pentru ansamblurile rezidențiale din Brașov. În plus, la parterul blocurilor vor exista o serie de facilități, de la o grădiniță și un afterschool, la cabinete medicale, farmacie sau magazine. „Aceste spații sunt gândite pentru ca locatarii să aibă cât mai aproape de ei, toate serviciile de care au nevoie cel mai des”, ne-a destăinuit Ionuț Angheluș.

„Măsurăm de zece ori și construim o dată”

În definirea conceptului noului cartier, Urban Invest și-a ales cu multă grijă și partenerii, astfel ca lucrările să fie de calitate. „Un client mulțumit, care a primit un produs așa cum și l-a imaginat, îl recomandă și altui client. Ținem cont întotdeauna și de alegerea partenerilor cu care lucrăm, oferind astfel calitate pe termen lung. Măsurăm de zece ori și construim o dată. Ne interesează durabilitatea în timp și, de exemplu, în ceea ce privește structura de rezistență, aceasta nu este doar din piloni, ci este formată din cadre de beton armat și rigidizată cu pereți din beton armat și cu pereți din cărămidă, ceea ce duce la o ductilitate înaltă. Astfel, în caz de cutremur major, la peste 8 grade pe scara Richter, nu există risc de avarii. Am urmărit în simulările realizate în programul de calcul a stresului structurii de rezistență în caz de cutremur, ca centrul de rigiditate să se suprapună întotdeauna cu centrul masic. În acest fel, deplasările și rotirea clădirii în cazul unui cutremur sunt minimizate”, ne-a explicat directorul general Urban Invest.

Pentru varianta completă a articolului, detalii AICI.